CORONA HULP!

Niemand hoeft er alleen voor te staan. Ook niet tijdens de Corona-crisis. Samen, nu en in de toekomst.

Juist nu tijdens de Corona-crisis is de verbondenheid zo belangrijk, en juist nu moeten we omkijken naar elkaar. En dan vooral naar de mensen die normaal gesproken ook al kwetsbaar zijn. Ik zet me daarvoor in met mijn ‘Gelukseend’ als persoonlijk initiatief.

Het doel…

Het doel is mensen die normaal gesproken, buiten de Corona-crisis, al kwetsbaar zijn juist nu extra aandacht te geven. Een moment van geluk. Mensen die alleen en eenzaam zijn.

Mensen een gevoel van waarde meegeven, aandacht, een hart onder riem. Delen, contact hebben, interactie van mens tot mens. Ja, ook in deze Corona-tijd zijn er alternatieven om dat toch mogelijk te maken. Juist nu maken we contact via telefoon, beeldbellen, een goed gesprek. En een persoonlijk kaartje in de brievenbus. Niet eenmalig, wel regelmatig. 

De Gelukseend neemt mensen mee, voor een beetje meer geluk! Normaal gesproken ontspannen op de achterbank, maar nu gaan we het helemaal virtueel in de woonkamer brengen. Alsof je een bijrijder bent… 

De Gelukseend Corona-hulp!

Met mijn oldtimer 2CV Eend rijd ik over de landelijke weggetjes over het platteland door de uiterwaarden van de IJsselvallei. We passeren bijzondere plekken, prachtige natuur, koeien in de wei, een haas in het veld, akkers, boomgaarden, prachtige landhuizen. Plekken waar herinneringen liggen. Plekken die mensen als bijzonder ervaren. Plekken waar iemand zijn hart kan ophalen. 

Hoe dan? Zo dus!

Telefonisch of via beeldbellen spreek ik een persoon, over wat er leeft, herinneringen, verhalen. Over belevenissen en mooie momenten van ‘toen’ in deze regio. Ook bespreken we welke plek deze persoon graag zou willen zien. Dat kan rondrijden in een gebied zijn, maar ook een speciale plek zijn waar ik via mooie weggetjes naar toe rijd. 

De Gelukseend gaat op pad en via ‘Bijrijden’ kan iemand meegenieten van de rit via video live-streamen, beeldbellen, of later een video ontvangen. Is iemand minder digitaal ingesteld, dan komen er foto’s, onderweg en van de betreffende plek. Van de foto’s worden kaarten gemaakt die deze persoon in de bus krijgt met een persoonlijk bericht.

Met het authentieke oldtimer gepruttel van de oldtimer Lelijke Eend op de achtergrond. Mensen worden er zo blij van! Dit wil ik juist nu, nu we binnen moeten blijven, ook meegeven aan mensen. Aandacht, iets bijzonders, virtueel er-op-uit.

De Gelukseend Corona-hulp rijdt in de regio IJsselstreek, Stedendriehoek. Gemeente Voorst, Deventer, Apeldoorn, Zutphen.

Voor wie…

Personen die eenzaam zijn, alleen, ouderen, een hart onder de riem kunnen gebruiken. In de regio IJsselstreek, Stedendriehoek. Gemeente Voorst, Deventer, Apeldoorn, Zutphen.

Personen met affiniteit en enthousiasme voor oldtimers, de 2CV Eend, landelijke weggetjes, platteland, bijzondere plekken – denk aan landhuizen, pleisterplekjes, plekken met dierbare herinneringen in de genoemde regio.

 • Aandacht recht vanuit het hart, een hart onder de riem, verzetje. 
 • Afhankelijk van de digitale en virtuele mogelijkheden van de persoon:
  • video, live-streaming
  • foto’s
 • briefkaarten met unieke foto’s van de uitgezochte plek

Hoe het in z’n werk gaat:

 • Aanmelden; dit kan rechtstreeks, via mantelzorg, zorginstelling voor kosteloze deelname. 
 • Telefonisch of via beeldbellen volgt een gesprek en bepaling van het doel van de rit.
 • Met dit verhaal en aanwijzingen gaat de Gelukseend op pad  
 • Video en/of kaarten met foto’s worden verzorgd
 • Follow up na een paar weken / naar wens

Aanmelden

Stuur je aanmelding naar tiara@360gradenmens.nl met je naam, e-mailadres, telefoonnummer en evt. de naam van degene voor wie je de aanmelding doet.

Kijk deze video met een 4-Stappen uitleg!

Link: www.facebook.com/watch/?v=1374468472764103

Donaties maken dit mogelijk, doe je mee?

Om de Gelukseend Corona-hulp mogelijk te maken is er nog behoefte aan financiële middelen. Elke euro is welkom! Wil je een donatie doen als steun? Maak dan een bedrag over via onderstaand nummer. Grote dank!

NL98 INGB 0006 4907 57 tnv Werkplaats voor Bezieling, o.v.v. Gelukseend

Of rechtstreeks betalen met iDeal via deze betaallink kan ook: Gelukseend donatie. Indien gewenst krijg je een kwitantie. De betaling wordt via Stg Werkplaats voor Bezieling verwerkt.

Het vervolg…

Ook na deze Corona-tijd zal de Gelukseend doorrijden, maar dan kan er gewoon weer lekker op de achterbank plaats worden genomen! 

Draag je de Gelukseend een warm hart toe en wil je een beetje ambassadeur zijn? Delen over de Gelukseend in jouw netwerk van mensen is super. Samen maken we nog meer mogelijk!